Symach FixLine-proces - Carrosserie Jennes te Kampenhout

Het Symach FixLine-proces

Centraal in onze nieuwe carrosserie van 49.000m², die in oktober 2017 werd geopend, staat het FixLine-systeem van Symach. Vanwege de groeiende vraag van onze klanten hebben we besloten om een ​​nieuwe locatie te openen die de meest revolutionaire technieken in de carrosserie gebruikt terwijl we de nieuwste energiebesparende methoden toepassen.

Als een pionier in 'Smart Repair' en 'Day Repair', voelden we dat de gepatenteerde technologieën van Symach op het gebied van sneldrogende verven ons in staat zouden stellen om een ​​ultramoderne carrosseriebedrijf op te zetten. Met de nieuwe reparatiewerkplaats trachten we rond de 40 voertuigen per dag te herstellen aan de hand van innoverende apparatuur, waaronder: twee FixLine transportbanden KombiTron, twee FixStations, 12 robots voor het drogen van verf, een professioneel vacuümschuursysteem, twee verfmengkamers, een MultiBox voor de armatuur, twee complete transportbanden voor transportvoertuigen, autoliften en een professioneel Symach Light System PowerLight. Deze apparatuur is gerangschikt volgens een gepersonaliseerde lay-out, ontworpen door Symach voor Carrosserie Jennes. Deze indeling heeft als doel het herstelproces op een zo vlot mogelijk manier te laten verlopen.

De Drytronic-technologie is gebaseerd op de gepatenteerde generator van Symach die werkt op basis van een katalytische chemische reactie tussen waterstof en zuurstof, met behulp van aardgas of LPG (vloeibaar propaangas).

De chemische reactie genereert verschillende temperaturen die een elektromagnetisch golfspectrum produceren dat gemakkelijk alle soorten verf kan drogen. De technologie wordt gebruikt in combinatie met een Symach-robot en lasersensoren en verkort de droogtijd aanzienlijk. Door gebruik te maken van het FixLine-proces van Symach, is de verwachting dat de huidige reparatiekosten ongeveer 20% lager zullen zijn en de verwerkingstijd zal worden teruggebracht tot gemiddeld 1,5 dag. Door gebruik te maken van een geoptimaliseerde voertuigstroom, zal dit de wekelijkse productie van 80 naar 200 reparaties per week verhogen.

Na de installatie werden trainingen gegeven aan alle technici en managers, om vertrouwd te raken met het nieuwe proces en de Drytronic-technologie van Symach. Jennes werkte ook nauw samen met BASF tijdens de installatie en training. Eerder dat jaar, in juli 2017, testte het verftechniekteam van BASF (met succes) zijn verflagen van Glasurit en R-M op het DryTronic-systeem in het Future Center van Symach in Bologna, Italië.