Reparatie koetswerk - Carrosserie Jennes Kampenhout

Smart Repair - Day Repair

Wat is Smart Repair?

Het Smart repair (SMall Area Repair Techniques)-concept en de technologie die dit ondersteunt, zijn moderne technieken om een snelle, kosteneffectieve en toch milieuvriendelijke oplossing aan te bieden voor de reparatie van het koetswerk.
Door het gebruik van nieuwe hersteltechnieken is het mogelijk kleine schades geheel weg te werken. Daardoor wordt de prijs van de herstelling een stuk lager én de wachttijd voor de klant een stuk korter, zowel voor het maken van een afspraak, als wat de tijd betreft waarbij u uw voertuig moet missen tijdens de herstelling.
Uw auto blinkt weer als nieuw zonder kleurverschillen. Het resultaat van een Smart Repair is vaak van een zelfde niveau als het resultaat van een spuitcabine.

Voordelen

Er zijn dus voor u enkele directe en indirecte voordelen:

 • De wachttijd voor het herstellen van uw wagen wordt aanzienlijk verkort
  Dankzij de nieuwe technieken en een veel snellere doorstroming van onze nieuwe processen. De onderdelen moeten meestal niet vervangen of gedemonteerd worden. In een mum van tijd bent u weer op weg.
 • De immobilisatietijd van uw wagen wordt drastisch beperkt. U kan tijdens de herstelling vaak wachten op uw voertuig. Met een lekkere koffie in onze nieuwe wachtruimte die beschikt over gratis wifi, wordt wachten perfect acceptabel. Zeker als u nadien het resultaat kunt zien.
 • U bespaart een hoop geld
  Door gebruik te maken van deze nieuwe technieken, verkleint uw factuur merkbaar. Voor alle betalende partijen (uzelf en/of de verzekeraar), is dit een belangrijk voordeel.
 • Lage ecologische voetafdruk: De schade verkleinen betekent ook in de meeste gevallen “herstellen" in plaats van onderdelen "vervangen”. Er moet bovendien niet geplamuurd en niet of slechts lokaal gespoten worden. Hierdoor werkt u actief mee aan de duurzaamheidsgedachte: u ondersteunt resoluut het spaarzaam omgaan met basisgrondstoffen en vermindert dus de afvalberg.
  Bovendien worden Smart Repairs uitgevoerd met technieken die weinig energie nodig hebben. De nieuwe generatie UV-producten hebben honderd procent materiaaloverdracht (geen spuitverlies) en drogen dus veel sneller en bij lagere temperaturen. Daardoor draagt u ook bij tot het spaarzaam omgaan met energiebronnen.

Technieken

Quickrepair, Spotrepair en PDR (Paintless Dent Repair) of 'uitblutsen zonder spuiten', zijn maar enkele van de nieuwe schadehersteltechnieken die onder de noemer 'Smart repair' vallen en waarbij onze ervaren vakmensen sneller en voordeliger dan de klassieke herstellingsmethoden, kleine schades herstellen.
Enkele voorbeelden:

 • PDR (Paintless Dent Repair) of "Uitdeuken zonder spuiten", verwijdert deuken, maar met behoud van de originele verflaag. De laklaag moet dus niet vernieuwd worden, wat u geld bespaart. Met behulp van speciale technieken, slagen onze specialisten erin om kleine deuken weg te werken, zoals parkeerdeukjes, hagelschade, deuken in de deuren, wielkast of motorkap. Gemiddeld duurt een dergelijke reparatie minder dan een uur.
 • Spot Repair: kleine schades die met bovenstaande methode niet verholpen kunnen worden, omdat bijvoorbeeld de laklaag van uw auto beschadigd is, kunnen eenvoudig worden gerepareerd door slechts een klein deel van de laklaag te verven.
 • Glasreparatie: sterretjes tot kleine scheurtjes in de voorruit kunnen op eenvoudige wijze worden hersteld. Hierdoor blijft de sterkte van uw vooruit behouden en hoeft ze niet vervangen te worden.
 • Opknapbeurt voor beschadigde velgen. Zonde van de dure velgen want ze zijn de blikvangers van uw wagen. Maar geen nood, ze kunnen er binnen een uur weer gloednieuw uitzien.

 

Onze processen zijn hier speciaal voor geoptimaliseerd en onze technici zijn opgeleid om de Smart Repair technieken zo efficiënt mogelijk toe te passen.

Kleine ongelukjes hoeven er niet voor te zorgen dat u uw auto lange tijd kwijt bent. Met onze Smart Repair kunnen we dergelijke problemen in een oogwenk voor u oplossen. Aarzel niet en neem contact met ons op.

Offerte aanvragen in Kampenhout    Offerte aanvragen in Aarschot